Danmark, Gæsteskribent

Fire rejsebloggere anbefaler et lille eventyr

eventyr

Eventyr kommer i mange størrelser. Fra de store ekspeditioner og helt ned til de små mikroeventyr.

Her vil vi, med hjælp fra fire andre rejseblogs, sætte fokus på det lille eventyr. Tusind tak til jer alle sammen for jeres tid, tekst og billeder. Vi er virkelig glade for, at i havde lyst til at være med.

 

Kom Ud

Mit slag for eventyret, skal handle om mit motto “Eventyret starter i din baghave”. Jeg drømmer selv om at drage ud nye spændende steder, langt væk. Jeg elsker at drage på ekspeditioner øde steder, for at opleve og mærke naturens kræfter, og møde dyrene i deres baghave.

For mig er det vigtigt at huske min passion for naturen og store oplevelser, ligger lige uden for døren. Derfor vil jeg slå et slag for mikroeventyr her!

Jeg bruger mikroeventyr, i min hverdag, til at få masser af eventyr, nyde livet, teste nyt udstyr af og øge/vedligeholde mine færdigheder til de store ekspeditioner. For mig er det vigtigt at føde min passion, og huske eventyret hele året rundt.

Derfor tager jeg på masser af mikroeventyr, både i min egen baghave, eller mellem foredrag, når jeg er rundt i landet. Det har givet mig så mange vilde oplevelser, fordi der findes så mange skønne steder over alt.

Så grib eventyret og besøg din baghave, alene, med venner eller familie! Lav dine egne ruter, far vild, og nyd friluftslivet.

Læs mere om mikroeventyr på Eriks blog.

 

Frie Fodspor

Der er noget fascinerende ved stier – hvordan vi som mennesker bliver inspireret af hinanden, vandrer i hinandens fodspor og skaber stien. Vi havde længe gerne ville vandre i Høsterkøb – en af de bedste bevarede landsbyer omkring København overhovedet. Høsterkøb er komplet idyl omkranset af marker og skovbryn – en ægte landsby med stråtækte huse langs gadekæret i midten og grusveje med hestepærer.

Desværre findes der ingen skiltet vandrerute i Høsterkøb, så vi kiggede på gamle kort og tog på stifinderdag for at finde gamle, glemte skolestier og trampestier, vi ikke kendte før. Da vi kom hjem, lavede vi en 12 km vandretur Høsterkøb rundt, som lige fra start har været en, vores læsere elsker. Det gør vi også selv stadigvæk! Vi elsker det hele ved Høsterkøb, og glædes over, at mange af de nye byggedrømme heldigvis viderefører traditionen for murede facader og stråtag.

På vores vandretur rundt om Høsterkøb kommer du til de magiske udsigter over Ravnsnæs ved Sjælsø, forbi Rude Skovs utallige dødishuller og hjem gennem fredelige Femsølyng. Og – ikke at forglemme: Kaffen kan du nyde undervejs på Jægerhytten med udsigt over søen – bedre bliver det vist ikke! Er du i tvivl, så ja – Jægerhyttens rabarbertrifli er kalorierne værd!

Vi har lavet en guide til vandreturen Høsterkøb rundt og deler GPS-kort og alt, du skal vide for at få en godt hverdags-vandreeventyr.

Læs mere om Høsterkøb rundt på Marie og Torbens blog.

 

Eventyrsstyrelsen

På en ø, i det vestlige i Danmark, nærmere betegnet Fanø, oplevede jeg og min lille familie et uventet eventyr en kold, maj morgen. Mens de fleste andre lå og sov, havde vi stillet vækkeuret til at ringe klokken 5.30 for at se solen stå op ved havet. Det blev en morgen, jeg sent vil glemme.

Det var usædvanligt koldt denne maj morgen og vinden var nærmest efterårsagtig, da vi nærmede os stranden. Vandet havde trukket sig tilbage og det tilbageliggende vand lå helt blikstille.

Det var ved at blive lyst, men solens stråler var endnu ikke trængt ned gennem skyerne, som nærmest sejlede forbi os på det blikstille vand. Vi gik ud på den fritlagte strandbund og gik langt – og længe.

Pludselig trak skyerne sig sammen i en stor front, der nærmest slog sig sammen som bølger, der rullede hen over os. Skyerne har formentlig befundet sig mange mange kilometer væk fra os, men de spejlede sig i vandet lige for vores fødder og skabte en tunnel af skyer kun opdelt af horisonten. Det var, som om vi bevægede os i en drøm af skyer.

Det blev en magisk morgen, som vi kun fik, fordi vi befandt os lige der, midt i naturen, på det helt rette tidspunkt. Det blev et lille eventyr, men som vi stadig snakker om. Eventyrene er derude. De er der, når bare vi rækker ud efter dem.

Læse mere om tre fantastiske eventyr på Fanø på Lise og Peters blog.

 

Danish Adventurer

Når jeg tænker på et lille eventyr i Danmark, så drømmer jeg om, at rejse ud på en af vores smukke danske øer. At være på færgen og kigge ud på bølgerne blå, så glemmer jeg helt tid og sted. På de mindste færger kan man få lov at stå på dæk og dufte havet og læner du dig lidt ud mærker du små stænk af saltvand i ansigtet.

Længe før færgen lægger til havn begynder en masse aktiviteter at ske på havnen. Fra dækket kan jeg se et par bedsteforældre, som sikkert skal hente deres børn og børnebørn. Den lokale frivillige kommer med posten, som skal retur til fastlandet.

Der holder en lastbil på kajen og venter. Den har været med den tidlige morgenfærge og skal nu retur til mejeriet med den friske mælk, som er malket her til morgen fra den store gård på øen. Det er de kreaturer du vil møde i indhegningen senere på dagen, når du kommer rundt om kysten og nærmer dig den anden ende af øen. Der går de intetanende om, at de græsser på noget af Danmarks bedste strandeng og langs den skønneste kyststrækninger.

72 af Danmarks navngivne øer er beboede, men kun 38 kan du komme til med færge. Jeg vil foreslå dig en dag, at rejse på eventyr på øen Endelave og følge i mine fodspor.

Læs mere om en vandretur Endelave rundt på Bettinas blog.

 

BONUS-INFO: Billedet i toppen er fra en tur til Bøllemosen i Jægersborg Hegn i sommers. Vi havde pakket brænder, vand, frysetørret mad og et par marcipanbrød, og så var der dømt aftenhygge i det fri.