GR221 – etape 2 – Fra Lluc til Font des Noguer

Ca. 15 kilometer – 6,5 timer

Vi havde regnet med, at vi som i Pollenca kunne handle lidt lækkert til dagens etape i Lluc. Men som det gik op for os aftenen før, da vi kom til Lluc, er det egentlig ikke en by. Her er et stort kloster, en stor parkeringsplads og et par restauranter til turisterne. Ved klosteret lå der en café og en souvenirbutik, hvor du både kunne købe en helgen og en is. Aftenen før havde vi spist på Restaurant Font Coberta, hvilket havde været fint om end basic. Det var i hvert fald muntert og med fin service. Så dagens frokost blev indkøbt på Ca s’amitger, som var helt vant til at kitte vandrere ud med en god sandwich, vand og et stykke frugt.

Der var også en anden ting som var anderledes, for om aftenen skulle vi tilbage til Refugi Son Amer i Lluc. Refugiet ved Tossals Verds, der skulle have været vores næste stop, var nemlig lukket på grund af renovering. Derfor havde vi arrangeret, at vi ved femtiden blev hentet af en taxi ved Font des Noguer, der så kørte os tilbage. Udover en taxi havde vi også bestilt aftensmad på refugiet. Det måtte jo prøves, i hvert fald én gang. Det betød også at vi kunne nøjes med en enkelt rygsæk til dagens tur.

lluc Mallorca

Starten går nede ved den store parkeringsplads ved klosteret, og derefter er det bare opad gennem skov og olivenlunde. Efter halvanden times tid var vi over trægrænsen med en storslået udsigt og blomstrende rosmarin overalt. Etapen gik over to bjergtoppe, begge med kig ud over havet.

På vejen ned fra den anden top, fik vi en lille bonus, en detour. Det er ikke altid at ruten er lige tydelig mærket op. Så i stedet for at følge den sti der gik ned i dalen (den rigtige), valgt vi den der gik mere på tværs. Det kostede lige en lille times ekstra gåtur. Det var heldigvis ikke forgæves, for lige før vi bestemte at det var da helt galt, fik vi et fantastisk kig ud over dalen helt ud til Port de Sóller.

Ja, og behøver vi at sige det – igen en strålende solskinsdag der blev afsluttet på refugiet med en kold øl og solnedgang over bjergene.

Læs mere her:

1. Etape – Pollenca til Lluc

3. Etape – Font des Noguer til Port de Sóller

4. Etape – Port de Sóller til Deiá

5. Etape – Deiá til Valldemossa

6.Etape – Esporles til Estellencs

 

4 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.