GR221 – etape 3 – Fra Font des Noguer til Port de Sóller

Ca. 20 kilometer – 7 timer

Vi var selvfølgelig ikke de eneste der havde arrangeret sig ud af at refugiet ved Tossel Verds var lukket. Så næsten morgen klokken ni delte vi en taxi med to tyske piger, sådan at vi kunne begynde etapen, hvor vi slap dagen før. Går vi GR221, eller gør vi ikke! Vi gør det, og igen i dag i strålende sol. Det første af turen gik langs en smaragdgrøn sø  inden man efter et kort stykke op gennem skov, når til et fint udsigtspunkt nedover søen. Et glimrende sted for en tår vand og et par Maria kiks.

Fra nu af ville det bare gå nedad, næsten hele vejen til Sóller og så lige lidt op igen inden vi nåede frem til Refugi De Muleta i Port de Sóller. Det første stykke går det jævnt nedad gennem skov vekslende med olivenlunde. De sidste to timer ned til byen Biniaraix er dog meget mere dramatiske og det går stejlt nedad.

Mallorca  Mallorca

Vi havde beregnet at vi ville være fremme ved Biniaraix ved frokosttid, og vi vidste fra sommeren før, at der lå en lille cafe vi kunne spise på. Cafeen var der og den så stadig hyggelig ud, men den var lukket. Vi havde dog både vand og Maria kiks med (som jo nok er det tættest man kommer det der alfebrød de spiser i Hobitten), så vi holdt en kort pause, og fik lidt energi i systemet. Heldigvis er der ikke lang fra Biniaraix ind til den lille og travle by Sóller, hvor man kan få alt. At gå det sidste stykke ind til Sóller var dejligt. Vi kom forbi duftende appelsin- og citronplantager og blomstrende haver og med bjergene, som vi lige var kommet ned fra, i baggrunden.

Det blev til frokost på torvet i Sóller med indkøbte lækkerier af ost, pølse og godt brød. Bagefter gik vi det sidste stykke ud til Refugi De Muleta ved kysten. Refugiet ligger oppe ved siden af et fyrtårn, med Middelhavet på den ene side og den lille by Port de Sóller nedenfor.

Vi tilbragte aftenen på en lille café/restaurant, med udsigt over byen og havnen. Det endte med at vi måtte småløbe op ad bakken til refugiet, da dørene lukkes klokken 22, og vi var sent på den. Vi nåede det, og lå snart efter i vores soveposer.

Læs mere her:

1. Etape – Pollenca til Lluc

2. Etape – Lluc til Font des Noguer

4. Etape – Port de Sóller til Deiá

5. Etape – Deiá til Valldemossa

6.Etape – Esporles til Estellencs

 

2 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.