GR221 – etape 6 – Fra Esporles til Estellencs

Ca. 14 kilometer – 3,5 timer

Set i forhold til turen i går dagen før var denne, turens sidste etape, ”a walk in the park”. Bortset fra at vi om morgenen blev vækket af et gevaldigt torden- og regnvejr. Var det virkelig slut på uafbrudt solskin? Det var det heldigvis ikke. Da dagens tur ikke var så lang og forholdsvis flad, tog vi den med ro, og var først ude af døren efter ti. Det var dog ikke helt slut med regnen, så det var på med regnslagene. En glimrende investering. De fylder ingenting mens de er pakket sammen, men udfoldede kan de dække både mand og rygsæk. Heldigvis varede det ikke længe, før det blev opholdsvejr.

Starten af ruten går gennem skov, og på den første del af turen er stien, stendigerne og skiltningen nyrenoverede og helt i top. Halvvejs på turen gjorde vi stop i den lille by Banyalbufar, som ligger med udsigt til havet. Her var det muligt både at købe snacks og få kaffe på de små cafeer. Vi var dog i dagens anledning velforberedte, og havde både vand, æbler og selvfølgelig Maria kiks med. Så vi holdt en pause på det lille kirketorv, inden det gik videre langs vejen.

På denne strækning var en del af GR221 lukket, da myndighederne og den lokale jordejer ikke er helt enige om, at GR221 er åben for alle. Det betød et par kilometer på landevejen, inden vi igen kunne komme ind på den officielle rute. Det gjorde ikke så meget, da der ikke var megen trafik, hvilket måske skyldes årstiden.

Mallorca

Den sidst del af turen mod Estellence gik hurtigt og det var næsten klaret helt op, så vores forhåbning om at kunne fejre vores fantastiske turs afslutning med et glas vin i solen kom til at holde stik. I Estellencs havde vi booket overnatning på Sa Plana Petit Hotel, hvilket var rigtig hyggeligt. Forplejningen var i top. Vi spiste aftensmad på hotellet. Toni havde en fornemmelse af at det ville være godt, og det var det. Den lille restaurant på hotellet var helt fuld, hvoraf flere var stamgæster. Der var tændt op i pejsen, og værten gav et nummer på sin guitar.

Estellencs

Om morgenen blev morgenmaden serveret ude i hotellets dejlige have. Der var frisk juice, frugt og alt hvad der til faget hører. Klokken tolv steg vi på bussen til Palma i knaldende solskin. Vi kommer bestemt tilbage, og vandrer det af GR221 vi har til gode, men også mange af de andre dejlige ture vi endnu ikke har været ud på. Så Hasta la vista og på gensyn til Mallorca, som “er et dejligt land”.

Læs mere her:

1. Etape – Pollenca til Lluc

2. Etape – Lluc til Font des Noguer

3. Etape – Font des Noguer til Port de Sóller

4. Etape – Port de Sóller til Deiá

5. Etape – Deiá til Valldemossa

 

5 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.