GR221 – etape 4 – Fra Port de Sóller til Deià

Ca. 10 kilometer – 3,5 timer

Dette var turens korteste etape. En rigtig luksusdag med ÅG. Vi kendte denne etape, for vi havde gået den sommeren før i 30 graders varme, i kondisko. Hvilket var ok men ikke optimalt. Det er absolut, syntes vi, et must med ordentligt vandrefodtøj. Vandrestierne på GR221 er grundlæggende fine, men meget ujævne, så man har brug for den ekstra support man får af en god vandrestøvle eller sko. Vi var af sted og ude i det tidelige morgenlys, hvilket for os ville sige klokken 9. Morgenmaden på refugierne bliver serveret klokken 8, og spist klokken 8. Ikke noget med mellem klokken 8-10.

Mallorca  Mallorca

Der var ikke en vind, der rørte sig og fuglene sang. Morgensolen lys var blødt og gyldent. Ja, det var lige så godt, som det lyder. ”Er du dus med himlens fugle og skovens grønne træer”, jeps Poul Reichhardt har ikke levet forgæves. Allerede halvvejs på dages etape fik vi den første luksus serveret. For her ligger Son Mico. Et gammelt Mallorcinsk landsted. Her bliver der serveret de dejligste hjemmebagte franske kager, friskpresset appelsinjuice og hvis man hellere vil have kaffe, kan det selvfølgelig også arrangeres. Se vores anbefaling af Son Mico. Efter sådan et stop var det ikke svært at få rygsækken på igen og sprængfyldte med C-vitaminer og lækker kage, at gå videre til Deià med udsigt til middelhavet hele vejen.

Turen var som sagt ikke lang, så der ventede en god frokost med diverse tapas i Deià, inden vi gik ned og tjekkede ind på refugiet, som ligger i selve byen. Det var den sidste nat, hvor vi skulle sove på refugium, hvilket næsten var helt trist.

Efter et bad var vi klar til at gå på opdagelse i den lille by. Deià er ganske lille, og en typisk lille bjergby. Det var hyggeligt at gå en tur rundt i de snævre gader og op til kirken, som ligger med udsigt over hele dalen.

Læs mere her:

1. Etape – Pollenca til Lluc

2. Etape – Lluc til Font des Noguer

3. Etape – Font des Noguer til Port de Sóller

5. Etape – Deiá til Valldemossa

6.Etape – Esporles til Estellencs

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.