Små og store eventyr

Rom – den evige stad

Rom

For mig er en lang weekend i en europæisk storby et rigtigt kick, og Rom om foråret er bare bellisima og det perfekte rejsefix. Den evige stad har altid noget at byde på, også selvom man har været der før. Mit sidste besøg var for fjorten år siden. Det var først i november, solen skinnede og temperaturen var perfekt til at vandre gennem hele byen og se “alt”, eller næsten alt. Dengang krydsede jeg de fleste store attraktioner af. Jeg så Colosseum, gik forbi Berninis lille elefant, beundrede Pantheon og Trevi-fontænen, nød Piazza Navone og Peterskirken og så den daværende pave. 

Vatikan-museet

Denne gang skulle jeg bare slentre gennem byen, nyde Rom om foråret med alle dens smukke bygninger og den dejlige mad. Vejret var skønt. Solen skinnede fra en skyfri himmel og temperaturen var til bare ben, også om aftenen. Jeg havde dog en aftale, og den var med Vatikan-museet, fredag morgen klokken 10. For denne gang ville jeg ind og se det Sixtinske Kapel, da jeg ikke havde “nået” det sidst gang.

Jeg havde bestilt billetten hjemmefra, hvilket jeg kan anbefale alle at gøre, for ellers kommer man til at bruge timer på at stå i den lange kø, der snor sig rundt om Vatikanet. Der er SÅ mange turister i Rom, og de allerfleste har Vatikan-museet på deres bucket-liste, hvilket jeg selvfølgelig godt kan forstå. Book billetterne her på Vatikan-museets hjemmeside.

Vatikan-museet er kæmpe stort og fyldt med utrolig mange spændende ting. Lige fra samlinger af ægyptiske og etruskiske kunstskatte til moderne kunst. Man kan bruge timer og dage derinde. Jeg havde på forhånd valgt at jeg ville “nøjes” med det Sixtinske Kapel. Det er ny-restaureret og Michelangelos fresker står nu som nye. Det var en fantastisk oplevelse at stå med nakken tilbage og kigge op. Her fortælles hele den kristne bibelhistorie, og det myldrer med figurere. Det store loftsmaleri virker 3D agtigt og farverne er utroligt smukke.

rom3  rom4

Drinks & udsigt

Med turen til Vatikanet krydset af havde jeg kun fornøjelse og afslapning tilbage på min liste, og Rom er et dejligt sted at gøre dette. Her er så mange hyggelige gader, små pladser, kaffe-barer og restauranter som byder på alt det bedste fra det italienske køkken. Her er et par gode steder med luksus, hvor du kan nyde livet:

Grand Hotel de la Minerve, som ligger ved Pantheon, er der en fantastisk tagterrasse med bar og restaurant, hvorfra der er en utrolig udsigt ud over Roms tage. Man kan tage en drink i baren, men jeg nøjedes med at tage et par fine fotos af udsigten.

Drinks fik jeg til gengæld på Hotel de Russie, et luksushotel der ligger næsten oppe ved Piazza del Popolo. Når man forlader den travle gade, og går gennem lobbyen, kommer man ud i en fredfyldt gårdhave. Det var meget dejligt at sidde her helt stille og nyde en kølig drink. Drinkskortet er spændende og betjeningen er i top. For enden af gårdhaven ligger hotellets restaurant i en dejlig have.

rom

Og Rom var præcis lige så vidunderlig, som jeg huskede den. Bortset fra at der var utrolig mange turister, altså rigtig mange. Min anbefaling er, at hvis du vil opleve de mange smukke pladser og bygninger uden alt for meget “turistcirkus”, så stå tidligt op. Allerede klokken ni er de første flokke med sightseeing-hungrende turister på banen med guide, navneskilte og ens kasketter.

Rejsetidspunkt: november

/Helle