Europa, Portugal, Små og store eventyr

Sol og Lissabon

Nogle gange er det lidt tilfældigt, hvor vi lander rundt i verden. Ikke at vi bare trisser ud i lufthavnen, og tager det første fly på tavlen (hvilket i sig selv kunne være en spændende måde at starte et rejseeventyr på), men nogen gange er rejseplanerne meget løse. Til denne tur havde vi kun 10 dage, og vi kom rigtig sent i gang med at blive nysgerrige på hvad og hvordan.

Så da vi landede i Lissabon med kurs mod kysten, nærmere bestemt badebyerne Estoril og Cascais, var det med blandede forventninger. Der er kun 40 minutter med toget fra Lissabon ud til Atlanterhavet, hvor sol og strandliv ventede.

 strand6  strand3

Helt oplagt var det selvfølgelig at tage et par ture ind til Lissabon. Det er en smuk by i pittoresk forfald med finurlige butikker, hvis indretning og indhold er fra en svunden æra. Det er en hyggelig by, hvor gule sporvogne skrumpler rundt i de stejle gader. Hvis du kommer til Lissabon enten lørdag eller tirsdag, er der et stort loppemarked, Feira da Ladra . Her kan du købe alt fra gamle LP’er og antikke spejle til tøj fra de sidste mange årtier.

Endelig må vi nævne sardinerne – de er alle vegne. I Lissabon og omegn er de også til salg i fantastisk designede sardindåser og trykt i utallige variationer på T-shirts, muleposer og andre turistdimser. Mange af sardindesignsene var meget tjekkede.

Portvin og strandtur

Portvin hører til i Portugal. Vi smagte på portvin på Solar do Vinho do Porto, Portvinens hus. Her sad vi i dybe lænestole i dæmpet belysning med et meget fyldigt portvinsmenukort og portvinsflasker fra gulv til loft, det var en sjov oplevelse.

Vi fandt også et par rigtig hyggelige spisesteder, blandt andet Restaurante Tascardoso, hvor tjeneren hed Vincent og hans eks-kæreste hed Dorte, og var fra Danmark. Men efter en god frokost og et på glas vinho verde kan man godt trænge til en eftermiddagslur.

Portugal13

Tur langs stranden

Der blev også tid til afslapning langs stranden. Bare sidde på en strandcafe, læse og kigge ud over det smukke og uendelige Atlanterhav. Vi gik dagligt til Cascais langs vandet, for der er den fineste strandpromenade fra Estoril til Cascais. En tur der tager små 20 minutter på gå-ben. Cascais er i modsætning til Estoril, der er ret stille, fyldt med alt hvad enhver feriegæst kan ønske sig af cafeer, barer og restauranter.

Vi fandt en fiskerestaurant, Baia do Peixe, som vi varmt kan anbefale. Det er en hyggelig lille by med en lystbådehavn, et fyrtårn og mulighed for shopping. Det er også fra Cascais, du kan tage bussen til Cabo da Roca og ud til de smukke strande lidt længere oppe ad kysten.

  strand1  strand

Rejsetidspunkt: april