England, Europa, Små og store eventyr

Lake District: Peaks & Pubs

CatBells3

Vi har gennem årene fejret nytår på den skotske vestkyst eller ude på de skotske øer. I år gik turen dog til England, nærmere bestemt til Riverside Cottage i Borrowdale, lige uden for den lille by Keswick, som ligger i The Lake District. Vi var af sted med vores gode venner Mr & Mrs W.

Det er ikke tilfældigt at The Lake District er at af de mest besøgte naturområder i England. Her er nemlig utrolig smukt. Natur-scenariet byder på bregneklædte bjerge, dybe dale og søer, selvfølgelig. Derudover byder Lake District på en overflod af vandreture og ægte engelsk hygge. Der er et utal af små landsbyer med ældgamle pubber, der emmer af historie, atmosfære og god Ale. Noget af det bedste vi ved, er at lande på pubben efter en lang dags vandring. Ofte er der en åben pejs, der knitrer lystigt, og at sidde der, snakke om dagens oplevelser og få varmen, er bare så hyggeligt. Det kan vi godt anbefale.

 CatBells1  Pub1

Når vi rejser om vinteren til Skotland, eller som i år til The Lake District, er det altid med en forhåbning og krydsede fingre for, at vejret er med os. Vi har ofte været rigtig heldige, og det var vi også i år. Vi fik hele fire dages fantastisk vandre vejr, om end den sidst tur til Dale Head (753 m) var meget blæsende. Men det er jo en del af fornøjelsen – ”Brave the Elements”.

Scafell Pike og verdens største farveblyant

Ud over denne vandretur fik vi besteget Englands højeste punkt Scarfell pike (978 m), kom op på Causey Pike (637 m) og gik en tur op over Cat Bells, der selv med sin beskedne højde på 451 meter, giver et fantastisk kig ud over Borrowdale. Du kan se billeder og læse om de forskellige vandreture ved at klikke på de markerede toppes navne.

LastWalk2

For os er det bedste jo at være ude med vandrestøvlerne, men det kan, især om vinteren, blive så dårligt vejr at det ikke er helt forsvarligt – hvilket var hvad årets sidste dag bød på. Kraftigt blæsevejr og regn.  Derfor tog vi i stedet ind til Keswick, hvor vi kunne handle ind og besøge The Pencil Museum! Ja, det er måske ikke lige det der falder en først for, men det var en overraskende spændende oplevelse. Alt det man ikke vidste om blyanter, og så lidt til. Vi så f.eks. verdens største farveblyant. Efter sådan et blyants-eventyr var det tid til frokost og kaffe, og i Keswick er der et utal af hyggelige pubber, caféer og ”teashops”.

Ikke langt fra Riverside CottageThe Langstrath Country Inn. Her spiste vi to gange, for maden var rigtig lækker. Vi kan især anbefale deres steak and ale pie. Derudover havde de god lokal øl, Thirst Gold, og et ganske fornuftigt vinkort. Det hele krydret med en hyggelig stemning og vi fik bord lige ved den åbne pejs. Så bliver det bare ikke bedre. Godt nytår.

Rejsetidspunkt: december/januar