Nyt fra afoot

Årskavalkade 2017: Pura Vida og Puffin Power

Året 2017

Med Nytåret er det blevet tid til at kigge tilbage på det forgangne rejseår. 2017 blev året med to at vores største Attenborough-øjeblikke nogensinde. Først baby skildpadder i Costa Rica og så lunder på Færøerne. Nå, mere om det senere. Her kommer en gennemgang af nogle af højdepunkterne fra “året der gik”.

Costa Rica

Vi startede året ud med at tage til Costa Rica. Efter juletravlhed og festivitas var det skønt at vende snuden mod lunere himmelstrøg, og få en ordentlig en på opleveren. Dovendyr, brøleaber og baby skildpadder. Pura Vida! Så bliver det ikke meget bedre.

Vi rejste rundt og sluttede af med fem dage i Santa Teresa, der ligger på Stillehavs kysten. Helt ned i gear og meget mere Pura Vida! Costa Rica var et utrolig dejligt land at rejse rundt i.

Året 2017 Costa Rica

Vi er gæster og går tur i Rold Skov

I starten af maj havde vi et gæsteindlæg hos Hanne, der står bag rejsebloggen Spanienbloggen. Vi havde skrevet om vores “Vandretur i Mallorcas Tramuntana-bjerge”, og det er stadig en af de mest fantastiske vandreture, vi har været på.

Det var også i maj måned at vi pakkede telt og udstyr, og tog en tur til Rold Skov. En forårsgrøn skov i Danmark er ikke det værste sted, man kan tilbringe en weekend.

Så blev det juni, og Helle tog til Oxford og Devon i England. Hvor utroligt det end lyder, skinnede solen hver dag og havde varme sommertemprature på 25 grader. What are the odds…?!

Året 2017 England

Tallene eksploderede

Så sad man der og rodede lidt med bloggen en aften i juli. Pludselig “eksploderede” (som Rolf Sørensen og Jørgen Leth ville formulere det) tallene for et af vores indlæg fra De Ydre Hebrider. Samme aften viste DR1 “Søren Ryge på Hebriderne”. Det var et dejligt gensyn med de skotske øer, og så blev vi introduceret for Mendelssohns “Hebriderne”. Et smukt stykke klassisk musik. Tak for musikken og trafikken, Søren Ryge.

Færøerne

Årets sommerferie blev til en uge på Færøerne. Vi krydsede fingre for godt vejr, så vi kunne komme ud og lufte vandrestøvlerne. Det viste sig sjovt nok at vejret næsten var bedre på Færøerne end i Danmark, dog en smule køligere. Lad os bare slå det fast med det samme, vores dage på Mykines var en KÆMPE oplevelse. Tusindvis af lunder, en perfekt teltplads og masser af solskin. PUFFIN POWER!

Året 2017 Færøerne

Og når vi snakker om Færøerne, skal der endnu en gang lyde et KÆMPE tak til Alika og resten af familien Patursson, der havde os boende i nogle dage.

Slut september blev Tonis lederhosen pakket, og turen gik (endnu engang) til Oktoberfest i München. Det resulterede i en rejseguide, så DU også kan komme til Oktoberfest. Prost!

Omtaler og optur

I februar havde rejsebloggen OnTrip.dk et indlæg de kaldte “13 gode rejseblogs”. Vi var med i det fine selskab. Senere på året udgav A World of Backpacking en liste over “Gode rejseblogs”, hvor vi også var med. Mange tak til jer. Vi er rigtig glade for opmærksomheden.

Midt i oktober sparkede Travelmarket gang i endnu en omgang “Danmarks Bedste Rejseblog”. Vi kom desværre ikke videre til finalen, men tak til dig der var inde og stemme på os. Herfra skal der lyde et STORT tillykke til Mette & Martin rejser, der vandt konkurrencen. Også et STORT tillykke til At Rejse Med Børn, der vandt brugerafstemningen.

Hvad skete der ellers i 2017

I februar kunne Helle helt officielt kalde sig for børnebogsforfatter. “Min morfar” så dagens lys, og har fået nogle meget flotte anmeldelser med på vejen.

Vi havde en foto-udstilling hos Kent Kaffe Laboratorium i København, hvor vi udstillede billeder fra Costa Rica.

Årets sidste afoot-aktion var et foredrag om Små og Store Eventyr til Onsdagscafé på Asnæs sognegård. Her fortalte Helle om glæden ved at dele sine rejseoplevelser med andre.

Vi har også haft et par gæster på bloggen i år. Birgit & Katrine og René Ljunggren har været forbi, og der skal lyde et STORT tak til jer.

  

Kort sagt

Hvordan går det så ellers med bloggen? Jamen, det går faktisk rigtig fint. Oktober måned blev vores bedste måned nogensinde, stærkt presset af september og juli (endnu en gang tak til Søren Ryge), og generelt er tallene stigende. Det er super fedt. TAK TIL DIG! Vi er rigtig glade for at du kigger med, kommenterer og “liker”.

Kort sagt så har vi haft nogle helt fantastiske oplevelser i 2017. Vi håber du er kommet godt ind i det nye år, og glæder os til at se hvad 2018 vil bringe…