Nyt fra afoot

Ti år med rejseblog og vandrestøvler

ti år fødselsdag

Vi vil starte dette indlæg med at sige tak. Tak til alle jer der læser med, kommenterer, deler og liker. Vi er super glade for, at I har lyst til at følge med på vores små eventyr rundt i verden. Det luner helt ind i rejse-hjertet.

Uanset om du har været med hele vejen, eller lige er hoppet ombord, vil vi bare gerne sige TAK! 

Ud i verden

Det er nu ti år siden, vi satte afoot i søen, og der er sket en hel del i den tid. Vi er blevet ældre og lidt mere grå i toppen. Helle har udgivet børnebøger og afholder kreative workshops, ligesom hun gennem de sidste par år, med fondsmidler i ryggen, har udfoldet projektet “Ud i naturen med litteraturen”.

Men ud over det har vi blandt andet også skrevet 237 indlæg på bloggen, besøgt 16 forskellige lande, set dovendyr og små nyudklækkede havskildpadder i Costa Rica, haft fem par vandrestøvler, siddet blandt hundredevis af lunder på Mykines på Færøerne, besøgt Italien syv gange, været “Ugens Pletskud” hos Den Gamle By i Aarhus, skrevet fem artikler til magasinet Opdag Verden og taget tusindvis af billeder.

Det var vandreruten GR221 på Mallorca, der satte det hele gang. En tur der er blevet utrolig populær, og er vores mest læste indlæg. Det kan vi godt forstå – det er nemlig en virkelig skøn og smuk vandretur. 

Inspiration

237 indlæg. Det er helt vildt. Vi blev faktisk lidt overraskede, da vi så, hvor meget skriveri det var blevet til gennem årene. Det er rigtig dejligt, at det kan inspirere nogle af jer til at komme ud og af sted – og samtidig fungerer det som en slags dagbog for os.

Antallet af danske rejseblogs er nærmest eksploderet over de sidste ti år.  Og ud over hjemmesider, er især de sociale medier blevet hjem for opdateringer og skriveri i det hele taget. Vi finder masser af inspiration blandt alle jer der søger ud i verden på den ene eller anden måde – uanset om det er at cykle fra Aarhus til Australien på en tandemcykel eller en gåtur i Mols Bjerge. Tak til jer.

Ikke at vi selv er ved at springe på cyklen og ræse jorden rundt, men energien og eventyrlysten smitter – og vi får lyst til at tage ud i verden. Se. Opleve. Leve!

De ti bud

Når vi nu fylder ti år, tænkte vi, at vi skulle lave noget med “ti”. Så her kommer ti bud på steder, der byder på gode vandreture. Der er også mange rigtig fine ture i Danmark, men dem har vi sprunget over i denne omgang.

Der er selvfølgelig utallige muligheder, men disse steder har alligevel gjort lidt ekstra indtryk på os.

10 år Zillertal

Tiden flyver

De ti år med bloggen er fløjet af sted. Og vi kan se, at det i år er hele 20 år siden, vi vandrede til Machu Picchu. Vi var kun guiden, et par hjælpere, Stewart fra New Zealand og os to. Det var en kæmpe oplevelse. Det er den eneste tur, vi har været på, hvor vi har haft en guide med. Ellers foretrækker vi at gøre det selv.

Vi planlægger selv overnatninger, transport, vandreruter og så videre. Det er bare en del af oplevelsen – og så får vi det lige præcis, som vi vil have det. Noget planlægger vi hjemmefra, andet tager vi hen ad vejen.  

Yngre bliver man jo ikke, mens tiden går. Derfor er det vigtigt at komme ud og se verden, mens man kan. Se hvordan livet leves andre steder og blive bjergtaget af stor natur. Heldigvis har vi ikke mistet lysten til eventyr og oplevelser, store som små, der kan fylde godt op i den indre rejse-dagbog. En dagbog der stadig har fine, blanke sider, der bare venter på at blive udfyldt…

Hvad er livskvalitet? For os er det blandt andet, at rejsedagbogens sider bliver udfyldt med spændende og sjove oplevelser – og der må meget gerne være vandrestøvler og natur indblandet. Verden venter…

Ti år rejseblog

Lige om lidt går turen til Garmisch-Partenkirchen, hvor der blandt andet er en tur til toppen af Zugspitze, Tysklands højeste punkt, på programmet. Vi har allerede fået anbefalet et sted at spise wienerschnitzler, og så må vi se, hvad området ellers kan byde på.

Vi er klar, og du kan selvfølgelig følge med på både Instagram og Facebook undervejs.

BONUS-INFO: Vi fandt nogle noter fra opstarten, hvor vi havde skrevet stikord om målene med bloggen. “Det skal være på vores præmisser. Sjovt. Ingen reklamer. Inspirere andre til at rejse, opleve og opdage naturen”.

Sådan har vi det stadig…