Nyt fra afoot

Årskavalkade 2020

Velkommen til vores årskavalkade over 2020. Det er ikke meget, vi har viftet med det rødbedefarvede pas, så det er mere sådan en slags update på livet i afoot-land – og vores ture i Danmark.

Not so cool Corona

Det har godt nok været et anderledes år. Pludselig kom Covid-19 buldrende og lukkede hele verden ned. Italienerne sang fra altanerne, englænderne klappede foran deres hoveddøre og danskerne sloges på genbrugsstationerne. Når vi altså ikke sang med Phillip Faber i den bedste sendetid…

Helle skulle arbejde hjemmefra, mens Toni stadig gik på arbejde. Folk blev fyret over Facetime og København lå øde hen. Når vi gik ud, skulle vi passe på, at vi ikke blev kørt ned af et af de utallige Wolt cykelbude, der pludselig havde indtaget byen.

Påskefrokosten blev virtuel, så vi ikke gik glip af sild, snaps eller den traditionelle “lamme-joke”. Det var underligt, men dejligt at se nogle andre ansigter trods alt. Planen om en uges vandreferie på Tenerife eller i Asturien i Nordspanien i foråret blev skrinlagt, og midt i det hele skulle vi også flytte.

Og sådan blev det egentlig ved resten af året. Håndsprit, mundbind, afstand og afsavn! Man bliver så træt… Nå ja, og samfundssind selvfølgelig. Vi må ikke glemme årets ord…

Rejsetid

Helle startede ellers rigtig godt ud. Den stod på lidt luksus og spa-tur til Sverige i januar. Kort tid efter tog Toni på vildmarkscamping i Sverige, og nåede også en tur til fodbold i Liverpool lige inden lukketid. Det endte 2-1 til de røde fra Beatles-byen og alle var glade.

Liverpool

Og så var det ellers slut med at rejse. Danmarks og efterhånden også resten af verdens grænser blev lukket. Efterhånden som dagene, ugerne og månederne gik, meldte tvivlen sig for alvor. Ville vi overhovedet komme ud at rejse sammen i 2020?

I mangel af rejse-aktivitet kiggede vi lidt tilbage, for at se hvornår og hvordan det hele startede. Vi spurgte simpelthen os selv: Hvem tændte rejselysten? Om det kan læse Helles indlæg her og Tonis indlæg her.

Danmark

Kodeordet for sidste års ferieture blev for mange danskere Staycation. Danskerne væltede ud i naturen, sov i shelter og delte det på de sociale medier, hvor Instagram i starten af maj blev bombarderet med billeder af rapsmarker.

Ja, ikke at vi holdt os tilbage. Sådan nogle vandrestøvler skal jo luftes. Vi var blandt andet en tur i Odsherred, hvor vi gik Højderygstien, og i Nordsjælland, hvor vi gik rundt om Søndersø og gennem Lille Hareskov.

Danmark Søndersø

Der skulle også prøves kræfter med cowboy camping, da vi overnattede på stranden i Nekseløbugten.

Et af årets helt store højdepunkter var vandreturen Røsnæs rundt på Vestsjælland. En virkelig flot vandretur, med varieret natur. Dagen sluttede med posemad og kig ud over Kalundborg Fjord i det fineste aftenlys.

Danmark Røsnæs

Toni blev 50, og fejrede det med en tur Nekselø rundt. Det er altså virkelig en fin, lille ø, med en helt fantastisk natur.

Vores sidste større tur, var en smuttur til Slettestrand, hvor Toni besøgte Vesterhavet for første gang. Af en eller anden grund har det været utrolig svært at komme til Jylland. Det var en super tur i godt selskab (altid en fornøjelse, René), så vi er meget glade, for at det endelig skete. Vi gik både Tranum-Fosdal vandreruten og helt til Verdens ende.

Danmark Vesterhavet

Gæster

Vi havde besøg af nogle fantastiske mennesker på bloggen. Vores første gæster var Hiking Girls Danmark, der skrev om deres oplevelser på 42 kilometers Mammutmarch i Hamborg. Herefter var der fint besøg i vores “Fire Rejsebloggere Anbefaler” serie, hvor vi bød velkommen til Alleud.dk, Miss-world.dk, Two Danes On Tour og Danish Adventurer, der anbefalede en naturoplevelse, og Kuffert og Kompas, CurlyCamper, Helles Univers og Stedkender, der anbefalede dejlige steder i Danmark.

Endnu en gang skal der lyde et STORT tak til jer alle sammen. Vi er super glade for at i ville være med, og dele ud af jeres oplevelser.

End credit

Så vi kom ikke ud over landets grænser sammen i 2020. Det må være første gang, det er sket. Vi fik dog set mere til Danmark, end vi plejer. Og Danmark er skam dejligt, men vi savner altså lydene, duftene og indtrykkene fra det store udland.

Her til sidst vil vi sige rigtig mange gange tak til dig der følger med, både her på bloggen, Facebook og Instagram. 2020 har været et meget underligt og ret træls år, og vi ser i den grad frem til det nye år. Vi håber du kom godt ind i det, og ønsker hermed GODT NYTÅR!